NEW
  
   

Μυκήνες

el en
+ -

Κάντε κράτηση

Καλωσήρθατε στο Junior Hotel !

Σε μια από τις πιο όμορφες περιοχές της Ελλάδας, στην Αργολίδα και την παραλία Ίρια που συνδυάζει τη δροσιά της θάλασσας με τον καθαρό αέρα του βουνού, θα βρείτε το παραλιακό μας ξενοδοχείο, ένα βήμα από το ιστορικό Ναύπλιο !

Μυκήνες

Καλοκαιρινές διακοπές δίπλα στη θάλασσα !

Μία όαση αναμνήσεων δίπλα στο μαγευτικό Ναύπλιο θα σας καταπλήξει με το φυσικό περιβάλλον που συνδυάζει την καταγάλανη και καθαρή θάλασσα των Ιρίων με τη θέα των βουνών που μετρούν πολλές ιστορικές στιγμές !

Μυκήνες

Απολαύστε το άρωμα των λουλουδιών μας !

Οι κήποι μας ανάλογα με την εποχή αναδεικνύουν το συνδυασμό της φύσης με το γαλάζιο της θάλασσας, καθιστώντας το τοπίο μια μοναδική απόλαυση για τους επισκέπτες μας !

Μυκήνες

Η εξυπηρέτησή σας η δική μας Προτεραιότητα !

Εκτός από την εξυπηρέτηση στο ξενοδοχείο μας το Προσωπικό μας θα σας δώσει και επιλογές εκδρομών στην ευρύτερη περιοχή και θα καλύψει όλες σας τις ανάγκες !

Μυκήνες

Απόλαυση με θέα τη θάλασσα !

Η απόλαυση της θαλάσσιας θέας παρέα με πρωινό ή καφέ ή φαγητό είναι ένα από τα δυνατά μας σημεία !

Μυκήνες

Ένα πραγματικά γευστικό όνειρο !

Το πρωινό μας σήμα κατατεθέν με ποιότητα και προσεγμένο ώστε να ξεκινήσετε με θετική ενέργεια τη μέρα σας !

Μυκήνες
Μυκήνες
Μυκήνες
\/

Μυκήνες

Οι Μυκήνες (Μυκήναι, Μυκήνη) ήταν αρχαία πόλη της Αργολίδας κοντά στο βουνό Τρητός κι απέναντι απ' τον Αργολικό κόλπο.Η σχεδίαση και ανέγερση των ανακτόρων ξεκίνησε το 1350 Π.Χ . Το ξεχωριστά μοναδικό  βασίλειο του Αγαμέμνονα.

Οι Μυκήνες απέχουν περίπου 40 χιλιόμετρα από το JUNIOR HOTEL μέσω του νεόυ αυτοκινητόδρομου Μυκηνών - Επιδαύρου.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκηνών βρίσκεται εντός του αρχαιολογικού χώρου των Μυκηνών. Είναι διαμορφωμένο ώστε να εξυπηρετεί τόσο τη διαφύλαξη του υλικού που προέρχεται από τις ανασκαφές στην ακρόπολη των Μυκηνών, την άμεση περιοχή της και τον ευρύτερο περιβάλλοντα χώρο της, όσο και να λειτουργεί ως εκθεσιακός χώρος, για την ενημέρωση των επισκεπτών, συμπληρώνοντας την περιήγηση τους. Το μουσείο στεγάζεται σ΄ ένα σύγχρονο κτήριο, το οποίο ανεγέρθηκε στους πρόποδες του λόφου των Μυκηνών και σε άμεση γειτνίαση με την ακρόπολη. Κτίστηκε με τρόπο που να εξασφαλίζει άμεση επικοινωνία με τα αρχαία κατάλοιπα, τμήματα των οποίων είναι ορατά από τα μεγάλα παράθυρα του και που ο επισκέπτης συναντάει στην πορεία του από την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου, όπου βρίσκεται το εκδοτήριο. Είναι κτισμένο σε τρία επίπεδα και καλύπτει μία συνολική επιφάνεια 2000 τ.μ.

Πρώτος ο Όμηρος αναφέρει την πόλη περιγράφοντάς την με τα λόγια «ευρυάγυιαν, πολύχρυσον».

Αρχαιολογία

Τούτο παρακίνησε τον Ερρίκο Σλήμαν να σκάψει την ακρόπολη των Μυκηνών, όπου βρήκε τους γνωστούς κάθετους λακκοειδείς τάφους, διάφορα αγγεία σπάνιας τέχνης, δείγματα Μυκηναϊκού πολιτισμού που αναπτύχθηκε με κέντρο τις Μυκήνες από τα 1600-1100 π.Χ. Το έργο του Σλήμαν συνέχισε ο Χρήστος Τσούντας, η συστηματική, σχεδόν επί εικοσαετία, σκαπάνη του οποίου έφερε στο φως το ανάκτορο στην κορυφή της ακρόπολης καθώς και πλήθος θαλαμοειδών τάφων στην ευρύτερη περιοχή. Το έργο του Schliemann και του Χρήστου Τσούντα συνέχισε επάξια ο A. Wace, διευθυντής της Βρετανικής Αρχαιολογικής Σχολής, που από τα 1919 έως τα 1955, συστηματοποιήησε τα έως τότε δεδομένα, εμπλούτισε την έρευνα, τα ευρήματα και τη γνώση του χώρου και του πολιτιστικού του ιδιώματος. Άξιοι συνεχιστές της επιστημονικής παρακαταθήκης των προηγουμένων, οι Lord William Taylour, η έρευνα του οποίου έφερε στο φως το Θρησκευτικό Κέντρο στην κάτω δυτική πλαγιά του τειχισμένου λόφου, του Ι. Παπαδημητρίου ο οποίος έφερε στο φως τον Ταφικό Κύκλο Β, του Γ. Μυλωνά που ως διευθυντής ανασκαφών της Αρχαιολογικής Εταιρείας για 30 περίπου χρόνια, διεκπεραίωσε το πλέον σημαντικό ανασκαφικό έργο στην ακρόπολη των Μυκηνών, αποκαλύπτοντας εκτεταμένα οικιστικά συγκροτήματα όπως οι Βόρειες Αποθήκες, η Βορειοδυτική και Νοτιοδυτική Συνοικία, συμβάλλοντας στην κατανόηση της οργάνωσης και χρήσης του χώρου σ' ένα μοναδικό ανακτορικό συγκρότημα όπως των Μυκηνών.


Ιστορία

Περσείδες

Η παράδοση αναφέρει ότι τις Μυκήνες ίδρυσε ο Περσέας, εγγονός του βασιλέα του Άργους Ακρισίου. Ο Ακρίσιος χώρισε τη χώρα του σε διάφορα βασίλεια και έδωσε το Ηραίο στον αδελφό του Προίτο, τη Μιδέα και την Τίρυνθα και ο Περσέας, που ήταν γιος του Δία και της Δανάης, έφυγε για τη χώρα της Λυκίας. Επιστρέφοντας από εκει, σκότωσε, χωρίς να θέλει, τον παππού του και έδωσε στο Μεγαπένθη το βασίλειό του, το Άργος, ενώ πήρε από εκείνον το βασίλειο της Τίρυνθας.


Σημερινή Κατάσταση

Σήμερα στη θέση αυτή υπάρχει το μικρό χωριό Μυκήνες (Χαρβάτι επί τουρκοκρατίας) και τα ερείπια της Ακρόπολης, που θυμίζουν πάντα τις μακρινές και ένδοξες εποχές. Από τα σωζόμενα σήμερα ερείπια σπουδαιότερα είναι οι δυο ταφικοί βασιλικοί περίβολοι Α και Β που αποτελούσαν τμήμα του εκτεταμένου προιστορικού νεκροταφείου στα δυτικά του λόφου του ανακτόρου, από των οποίων την ανασκαφή (λακκοειδείς τάφοι) προέρχεται ο μεγαλύτερος όγκος των εκπληκτικών ευρημάτων (τα περισσότερα είναι χρυσά και χαρακτηρίζονται για τη θαυμάσια τέχνη τους), ο θησαυρός του Ατρέα (θολωτός τάφος), ο θολωτός τάφος της Κλυταιμνήστρας, η Πύλη των Λεόντων, το Βασιλικό ανάκτορο, ο ναός, η Βόρεια Πύλη καθώς και η Υπόγεια δεξαμενή κ.ά. Πάρα πολλά από τα ευρήματα που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στις Μυκήνες εκτίθενται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας καθώς και στο νέο, σύγχρονο, Μουσείο Μυκηνών στη βόρεια κλιτύ της ακρόπολης, προκαλώντας το θαυμασμό σε εκατομμύρια επισκέπτες από όλες τις γωνιές της γης.


Πηγή: Βικιπαίδεια

All rights reserved www.juniorhotel.gr 2016 | Created by BOOKRES